Wat is logopedie – Logopedie Soest – Soest
Header afbeelding
Welkom bij Logopedie Soest

Wie zijn wij?

Onze praktijk staat garant voor kwaliteit van zorg en clientveiligheid. In onze praktijk bieden we voortdurend doeltreffende zorg die voldoet aan de wensen van u als client en van de zorgverzekeraars en van de verschillende instanties die toezien op naleving van wet- en regelgeving zoals de WGBO. Onze zorg is aantoonbaar op orde.

Wat is logopedie

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijks leven is het spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen spreken moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces.

Voor alle problemen die met spreken en verstaan te maken hebben, kunt u bij de logopedist terecht. Daarnaast behandelen logopedisten aanverwante stoornissen zoals ademhalings- en slikstoornissen en afwijkend mondgedrag. Hierdoor kunnen de logopedische behandelgebieden die van andere hulpverleners overlappen. De logopedist werkt vaak samen met de huisarts, school, tandarts, (kinder)fysiotherapeut en/of specialist.

Logopedie houdt zich dus bezig met communicatie in de ruimste zin van het woord. De verschillende behandelgebieden worden hier nader toegelicht: