Henriette Karsten-Voets – Logopedie Soest – Soest
Header afbeelding
Welkom bij Logopedie Soest

Wie zijn wij?

Onze praktijk staat garant voor kwaliteit van zorg en clientveiligheid. In onze praktijk bieden we voortdurend doeltreffende zorg die voldoet aan de wensen van u als client en van de zorgverzekeraars en van de verschillende instanties die toezien op naleving van wet- en regelgeving zoals de WGBO. Onze zorg is aantoonbaar op orde.

Henriette Karsten-Voets

Logopedist
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
Opleiding    Logopedie-Gezondheidswetenschappen
Logopedist sinds    1984
Specialisme    Buteyko ademcursussen
Wekelijkse aanwezigheid    Maandag- dinsdag en donderdag

 

Ik heb Logopedie Soest in 1984 opgericht. Ik ben aanvankelijk alleen begonnen, maar ben al snel met andere logopedisten gaan samenwerken. Communiceren is mijn passie en graag deel ik dit geluk met anderen. Ik heb zowel met kinderen als volwassenen gewerkt die diverse hulpvragen hadden op het gebied van communicatie. In 2002 heb ik een deeltijdstudie gevolgd tot communicatietrainer op de Hogeschool Rotterdam. Ik heb daarna communicatietrainingen en workshops ‘Met plezier presenteren’ gegeven. Ook mensen die via individuele begeleiding hun persoonlijke presentatie en uitstraling willen verbeteren kunnen bij mij terecht. In 2006 ben ik afgestudeerd als Gezondheidswetenschapper aan de`Universiteit van Utrecht. Mijn Master Thesis gaat over adem en gezondheid. Ik heb me verdiept in de Buteyko methode en geef Buteyko-cursussen aan mensen met hyperventilatie en daaruit voortkomende chronische gezondheidsproblemen.

In de praktijk geef ik deze natuurlijke methodiek ook spelenderwijs door aan kinderen met chronische luchtwegproblemen of stressgerelateerde klachten. Kinderen pakken het snel op, hebben niet veel tekst en uitleg nodig en doen het gewoon omdat ze voelen dat het werkt. De gezondheidstoestand van deze kinderen verbetert hierdoor meestal snel en chronische neusverstoppingen, veelvuldige verkoudheid of astmatische klachten verminderen eerst en uiteindelijk verdwijnen deze klachten helemaal.

Volwassenen worden bewust van de impact van de adem op de gezondheid, krijgen handvatten en meetinstrumenten om mee te werken en worden begeleid met adem-ontspanningsoefeningen. Ont-spanning is de sleutel tot vooruitgang.

Konstantin Buteyko, een Russische fysicus en arts, heeft onderzoek gedaan naar de fysiologie van de adem.Hij ontdekte dat chronische, bovenmatige longventilatie ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals astma, COPD, en een verzwakt immuunsysteem. Ook heeft hij een methode ontwikkeld met als doel de bovenmatige longventilatie op te heffen waardoor de gezondheidstoestand normaliseert. Buteyko heeft de grondslag gelegd voor een ademtherapie, gebaseerd op biochemisch wetenschappelijk onderzoek.

Voor meer informatie over deze methode en de Vereniging van Buteyko Therapeuten (VBT) zie ook de website: www.buteyko.nl

Geeft in deze periode cursus via internet beelbellen.

Terug naar overzicht